Hírek | Magyar Helsinki Bizottság

Levél Timmermansnak a civilellenes törvény ügyében

A Civil Liberties Union for Europe ezt a levelet küldte el a TASZ-szal és a Magyar Helsinki Bizottsággal közösen az Európai Bizottság első alelnökének, Frans Timmermansnak, arra kérve az Európai Bizottságot, tegyen lépéseket a magyarországi civil szervezetek és jogállamiság védelmében.

Tovább

Tettek idején

Öt nappal a civilellenes törvény elfogadása után Pardavi Márta az „Itt van a tettek ideje!” című rendezvény szónoka volt.

Tovább

Civilek: maradunk és folytatjuk!

A Civilizáció csoporthoz tartozók és más, csatlakozó szervezetek közös állásfoglalásban ítélték el, hogy a kormánytöbbség ma elfogadta a civilellenes törvényt. A Magyar Helsinki Bizottság is csatlakozott az aláírókhoz. (2017. június 13-án 11 órakor 157-en voltunk.

Tovább

Velencei Bizottság: ez így biztosan nem jó

A kormánytöbbség vegye komolyan a Velencei Bizottság (VB) szakvéleményét a civil ellenes törvényjavaslatról. Mint az előzetes véleményből is kiderül: a szavazás előtt álló jogszabály felesleges és káros, valamint nem szolgálja az átláthatóságot.

Tovább

Adatszolgáltatás

A Magyar Hírlap adatszolgáltatási kérelemmel fordult a Magyar Helsinki Bizottsághoz. Egyesületünk a törvényben biztosított határidőn belül válaszolt a napilap kérdéseire. Bár törvény teszi lehetővé, költségtérítést a kérelmezőtől nem kértünk.

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.