Hírek | Magyar Helsinki Bizottság

Mégiscsak elismerte a rendőrség

Harmadjára helyt adott a rendőrség egy egyetemista panaszának, akit jogalap nélkül szállítottak le a vonatról, állítottak elő és bilincseltek meg a váci kapitányságon. A panaszost a Magyar Helsinki Bizottság képviselte az eljárás során.

Tovább

Jó, ha tudod!

Jó, ha tudod!   Kisfilm a gyanúsítottak jogairól   Mi történik, ha bűncselekménnyel gyanúsítanak? Megkérdezhetem a rendőrt, hogy pontosan mivel? Megkérhetem, hogy magyarázza el a jogaimat? A rendőrök minden kérdésére válaszolnom kell? Mindig jogom van ahhoz, hogy legyen ügyvédem? Mi történik, ha ninc

Tovább

Jelentős javulás a váci börtönben

„Kevés intézetben tapasztaltuk, hogy a fogvatartottak ilyen nagyságrendben számolnak be az őket ért megalázó bánásmódról és bántalmazásokról” – írtuk 2007-es jelentésünkben a Váci Fegyház és Börtönről.

Tovább

Joghallgató gyakornokot keresünk

Önkéntes gyakornokot keres a Magyar Helsinki Bizottság a szabálysértésekkel foglalkozó projektjéhez. A projekt célja a diszkriminatív vagy emberi jogokat sértő szabálysértési törvényi szabályozások, valamint hatósági gyakorlatok vizsgálata és alakítása.

Tovább

Strasbourg szerint nem gond, ha az Országgyűlés mond ki bűnösnek valakit

Emlékezetes, hogy 2011-ben LMP-s politikusok és szimpatizánsok egy csoportja a Parlament előtt leláncolta magát tiltakozásul az akkor napirenden lévő törvények várható elfogadása ellen. Abszurd fordulattal mindannyiuk ellen személyi szabadság megsértése miatt indítottak eljárást, amit egy olyan törvény alapján szüntettek meg, amely az érintetteket bűncselekmény elkövetőjének nevezte.

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.