Adó 1% az emberi jogok védelmére

 

Hogyan tudod felajánlani adód 1%-át?


Az 1%-ról az 1453NY EGYSZA elnevezésű űrlapon tudsz rendelkezni, ezt a NAV postázta „adócsomag” utolsó oldalán találod. Kitöltheted ezt is, majd feladhatod postán vagy az ügyfélkapun keresztül is benyújthatod adóbevallásodat. A kedvezményezettnek szánt rovatba mindkét esetben ezt a számot írd:

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-41

Ha nem akarsz a kitöltéssel bajlódni, nyomtasd ki a következő adatlapot:

 

EGY SZÁZALÉK ADATLAP

 

Ezután már csak postáznod kell nyilatkozatot az adóhatóság címére, amin szerepel a neved és a címed is. Itt találod a NAV postacímeit! (Ha munkáltatód készíti a nyilatkozatodat, de nem szeretnéd, hogy megtudják, kinek adományoztál, a nyilatkozatot utólag is elküldheted a NAV címére.)

 

FONTOS! 

 

Akkor se feledkezz meg adó 1%-odról és élj a felajánlással, ha idén a NAV készíti el bevallásodat. Ebben az esetben is megküldheted a felajánló ívet a NAV megfelelő címére adószámunk megadásával május 22-ig. 

 


JOG & ROLL – A HELSINKI BIZOTTSÁG JOGVÉDŐINEK ZENEKARA

  •  Közép-Európa legjobb emberi jogi zenekara, a Midlife Crisis zenekar koncertet ad, megtáncoltatja közönségét. A zenészek többsége a Magyar Helsinki Bizottság jogásza. Nappal és hétköznapokon az emberi jogokért és ügyfeleikért küzdenek, este és ünnepnapokon zenélnek. Jog & Roll!

 


Mire fordítjuk az 1%-ot?

 

Rendõrség - Hajnali közúti ellenõrzés Kecskemétnél


Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy kiszolgáltatottá válik az állam hatalmával szemben. A Helsinki Bizottság ügyfelei között akadnak olyanok, akiket zaklató módon igazoltatnak rendőrök. Olyanok, akiket jogtalanul tartanak őrizetben. Olyanok, akik a rendőri brutalitás áldozatai. Ám ezek az ügyek legtöbbször nem kerülnek bíróság elé, és az enyhének tűnő ítéletek gyakran zárulnak azzal, hogy a „megtévedt rendőrt” előzetesen mentesítik a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.


Célunk a rendőri gyakorlat megváltoztatása, és a sértettek jogi védelmének biztosítása.


 

_ATI4980 bw

 

_ATI6028 bw_1

 

A hazánkba érkező menekültek lebombázott iskolákból, a fenyegető körülmények elől, mindent hátrahagyva az életükért menekülnek. Mégis, Magyarország sokszor úgy bánik velük, mintha bűnözők lennének, jogaikat földbe tiporva, embertelen körülmények között tartják fogva őket. Jelenleg a Helsinki Bizottság az egyetlen szervezet, amely menedékkérők magas színvonalú és ingyenes jogvédelmét biztosítja. Menedékkérő és menekült ügyfeleink jelentős része súlyosan traumatizált, hazájukban vagy menekülés közben sokan borzalmas élményeket éltek át. Legtöbben profi jogi segítség nélkül nem értenék, hogy pontosan mi is történik velük és nem tudják milyen jogaik és kötelezettségeik vannak menedékkérőként.

 

Kiállunk a hazájukból menekülni kényszerülők jogaiért!


MIÉRT A HELSINKI BIZOTTSÁG MUNKÁJÁT TÁMOGASD?

– Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi emberi jogi civil szervezete vagyunk.

 

– Fellépünk az idegengyűlölet ellen.

 

– Nem hagyjuk, hogy a rendőrség tétlenül nézze az erőszakot.

 

– Jogi tanácsokkal segítjük a hazánkba érkező menekülteket.

 

– Segítünk, hogy a Magyarországra menekültek újra együtt lehessenek elszakított családtagjaikkal, és a gyerekek szüleikkel élhessenek tovább.

 

– Minden körülmények között kiállunk a demokrácia és az emberi jogok védelméért.

 

– Objektív tájékoztatást nyújtunk menekültügyben és emberi jogi ügyekben.

Képek: MTI, Magyar Helsinki Bizottság, Stiller Ákos

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -ával!

 

 

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.