Emberi jogi ügyeink
blog-grid

Szász Barna

Szász Barna indexes újságírót 2012-ben a Milla tüntetésén verték meg szélsőségesek. A rendezvényről tudósított, mikor az ellentüntetők közül többen szidalmazták, lezsidózták és lökdösni kezdték. Erre a rendőrsorfal mögött állók is felfigyeltek, és kétszer is kérték a készenléti rendőröket, intézkedjenek. Ők azonban semmit sem tettek az újságíró védelmében. Az egyik hőzöngő később ököllel arcon ütötte Szász Barnát, akinek eltörött az orra.

Tovább
blog-grid

Renátó

13 hónapot ült előzetesben az a büntetlen előéletű, középiskolás fiú, aki a vád szerint két barátjával rávett egy kisfiút arra, hogy adja oda a pólóját az unokaöccsüknek. Ezért csoportos rablással gyanúsították meg, pedig a 2013 novemberi szembesítésen a sértett is azt mondta, hogy Renátó nem bántott és nem fenyegetett senkit. A bíróság eltiltotta attól is, hogy nyilatkozzon a sajtónak.

Tovább
blog-grid

Farahnaz Karimi

Farahnaz Karimi elvált asszony, aki egy külföldi hírügynökségnél dolgozott Afganisztánban, mint fotós újságíró. Kevés veszélyesebb munka létezik ennél a háború sújtotta országban. Neki sikerült elmenekülnie egyik fiával, de családjának nagyobbik része sajnos ott maradt. A menekülők Magyarországon kötöttek ki. Az asszony mindent elkövetett, hogy családja is ide jöhessen.

Tovább
blog-grid

Kaya Turan és családja

A család ügyében nagyon sokan kiállnak, köztük az egyik lány, Kaya Elif osztálytársai is (forrás: RTL Klub) Ha szeretnél többet tudni az ügyről, hallgasd meg a család kálváriáját:

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.