#Falfirka kisokos Megvan a véleményed, és látványosan ki is nyilvánítanád?

Havel-díjra jelölték a Helsinki Bizottságot

Hatalmas megtiszteltetés érte a Magyar Helsinki Bizottságot: felkerült a Václav Havel-díj idei szűkített listájára. Az Európa Tanács (ET) 2013 óta ítéli oda a legrangosabb európai emberi jogi díjat. Olyan személyeket vagy civil szervezeteket ismernek el, amelyek példamutatóan küzdenek az emberi jogokért és szabadságért.

Minden augusztusban háromra csökkentik a lehetséges díjazottak számát. A „döntő” az EP októberi ülésszaka előtti első napján van, idén a kiválasztó testület a szavazók abszolút többségével kiválasztja a Václav Havel-díj győztesét. A díjazottat aztán az ET Parlamenti Közgyűlése választja ki, szavazza meg az októberi ülésszaknak első napján, idén október 9-én.

2017-ben a Helsinki Bizottság mellett a bebörtönzött bíró, Murat Arslan (Törökország) és Georg Sporschill jezsuita szerzetes (Ausztria), aki szegény családokat és árva gyerekeknek segít a balkáni országokban.

Magyarországról elsőként a Helsinki Bizottság került fel a Václav Havel-díj szűkített listájára. Örülünk és büszkék vagyunk.

Megosztom másokkal

Hiteles forrásból szeretnél információhoz jutni?

Ne maradj le a legfontosabb történésekről, értesülj terveinkről. Tartsuk a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevelünkre Te is!

Hírlevél feliratkozás

Kövesd a Helsinkit

Napi aktualitásokért és extra tartalmakért kövess minket a Facebookon

Magyar Helsinki Bizottság