A gyanúsítottak és vádlottak jogainak erősítése a nemzeti emberi jogi intézmények bevonásával (2018-2019) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A bécsi Ludwig Boltzmann Intézet által koordinált nemzetközi projekt célja az európai nemzeti emberi jogi intézmények (Magyarországon az Alapvető Jogok Biztosa) közötti tapasztalatcsere elősegítése. A projekt során 26 európai országban végeznek kutatásokat a projekt szakemberei a jogszabályi környezetről és a nemzeti emberi jogi intézmények gyakorlatáról. A kutatások célja a jó gyakorlatok azonosítása és a nemzetközi tapasztalatcsere is. 

A projekt 2018-ban a kutatással és egy összehasonlító tanulmány elkészítésével indult. A Magyar Helsinki Bizottság felelős négy ország gyakorlatára vonatkozó kutatásért, az összehasonlító tanulmány magyar változatának elkészítéséért, a 2019 februári, az európai nemzeti emberi jogi intézmények képviselőinek részvételével zajló nemzetközi konferencia, valamint egy hazai műhelybeszélgetés szervezéséért.

EU-logoA projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.