A Helsinki Bizottság perelni fog a hamis és félrevezető állítások miatt | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2018. márc. 26.

A Figyelő „leleplezőnek” szánt cikket közölt a Helsinki Bizottság tranzizónákban folytatott jogi tevékenységéről, szegedi ügyvédjéről és munkatársáról. Az írás több hamis állítást tartalmaz, illetve félrevezeti az olvasókat. Ezeket több kormányhű orgánum is átvette. Az M1 Híradó arra kérte egyesületünket, hogy kommentáljuk a cikket. Íme.

1. Kovács Tímea ügyvéd és ügyvédjelöltjei évek óta odaadóan, magas szakmai színvonalon és a jogszabályokat betartva végzik ügyvédi munkájukat. Minden hétköznap felkeresik a tompai és röszkei tranzitzónákat, és jogi segítséget nyújtanak a jogellenesen fogva tartott menedékkérőknek. Kovács Tímeát az ügyvédi kamara és a PILNET tavaly kitüntette.

2. Az ügyvéd és ügyfele közötti megbízási szerződés nem nyilvános, ahhoz a felek jóváhagyása nélkül jogszerűen nem juthat hozzá külső személy.

3. Arról tájékoztatom még, hogy sajtó-helyreigazítást és személyiségi jogi kezdeményezünk a hamis, megtévesztő és jogsértő értesüléseket publikáló Figyelő és azokat kritika nélkül utánközlő orgánumok ellen

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.