A menekültek világnapja | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2009. jún. 20.

Ezen a napon a Magyar Helsinki Bizottság a nemzetközi közösséggel együtt fejezi ki szolidaritását a világon élő több mint 10 millió menekülttel.

Ezen a napon a Magyar Helsinki Bizottság a nemzetközi közösséggel együtt fejezi ki szolidaritását a világon élő több mint 10 millió menekülttel, akiknek – a közhiedelemmel ellentétben – csak töredéke jut el Európába és azon belül Magyarországra.

 

A menekültek nem a meggazdagodás vagy pusztán a jobb élet reményében hagyják el otthonukat, hanem azért, hogy elkerüljék a kínzást, az embertelen bánásmódot, a rabszolgaságot vagy a háborút. Számukra nincs más lehetőség, ha emberhez méltó életet szeretnének élni, vagy egyszerűen csak életben akarnak maradni.

A Magyar Helsinki Bizottság 1998. óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) együttműködő partnereként nyújt ingyenes jogi segítséget a hazánkba érkező menedékkérők számára az ország minden részén, továbbá magyar és európai testvérszervezeteivel közösen törekszik arra, hogy megőrizzük az európai civilizáció egyik ősi és egyetemes értékét: az üldözöttek befogadását és támogatását.


 

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.