A visszatérés emberi jogi aspektusai (2009) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A projekt elsődleges célja, hogy a külföldiek kiutasításával kapcsolatos döntéshozatal során a vonatkozó emberi jogi követelmények hatékonyan és egységesen érvényesüljenek.

A projekt elsődleges célja, hogy a külföldiek kiutasításával kapcsolatos döntéshozatal során a vonatkozó emberi jogi követelmények (például a halálbüntetés és kínzás tilalma vagy a családi élethez való jog) hatékonyan és egységesen érvényesüljenek.

Ennek érdekében a Bizottság 2009-ben két továbbképzést tart idegenrendészeti területen érintett vezető beosztású rendőröknek, illetve további kettőt büntető és közigazgatási bírák számára. Az interaktív, gyakorlat-orientált képzések tematikája a nemzetközi és belső jogi előírásokon túl kitér a mértékadó uniós tagállami gyakorlatokra és a legfrissebb nemzetközi esetjogra. A projekt fő várható eredményei a visszatéréssel kapcsolatos emberi jogi kötelezettségek jobb ismerete és alkalmazása a bírói és rendőri munkában, és képzési anyagok kidolgozásával e téma hosszú távú meghonosítása a magyarországi rendőr- és bíróképzésben.

Koordinátor: Magyar Helsinki Bizottság

Támogató: Európai Visszatérési Alap Nemzeti Allokáció, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

 

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.