AIDA – Menekültügyi Információs Adatbázis | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

Több országra kiterjedő, átfogó adatbázis kidolgozásában vesz részt a Helsinki Bizottság.

Az AIDA (Asylum Information Database) projekt célja, hogy független és naprakész információkkal szolgáljon az EU tagállamok menekültügyi gyakorlatáról a sajtó, kutatók, jogászok, ügyvédek és a szélesebb nyilvánosság számára. A programot közösen koordinálja az ECRE, a Forum Réfugiés-Cosi, az Ír Menekültügyi Tanács és a Magyar Helsinki Bizottság. A projekt első lépéseként 2013 nyarán 14, folyamatosan frissülő országjelentést tesznek közzé a http://www.asylumineurope.org oldalon, amelyek fókuszában a menekültügyi eljárás, a befogadási körülmények és az őrizet jogi háttere és gyakorlata áll. Ezen felül 2013 júliusában külön honlap is készül, amelyen megtalálhatóak lesznek mind a fenti országjelentések, mind összehasonlító mutatók, a menekültek és menedékkérők vallomásairól készült videók, jogforrások ügyvédek számára és egyéb releváns hírek.

A Helsinki Bizottság által készített magyar országjelentés már elérhető a következő oldalon: http://www.asylumineurope.org.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.