A VÉDŐKIJELÖLÉS ÉS –KIRENDELÉS GYAKORLATA AZ ÚJ BE.-BEN | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság az elmúlt években több kutatást készített a védőkirendelés szabályairól és gyakorlatáról, amelyek eredményei alapján javaslatot tettünk annak reformjára. A kutatások mellett folyamatosan nyomon követjük a kirendelt védői rendszer alakulását.
2018. július 1-én hatályba lépett az új büntetőeljárási törvény, amely a védőkirendelés és -kijelölés szabályait is módosította. A Helsinki Bizottság által készített háttéranyag a „Hatékony jogi segítségnyújtás a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos eljárásokban” című, az Európai Unió által támogatott projektünkben, elsősorban a budapesti tapasztalatok alapján készült és a védőkirendelés és -kijelölés első három hónapjának tapasztalatait vizsgálja 2018 októberéig. 

Célunk, továbbra is az, hogy felmérjük, hogy a védőkirendelés reformja milyen változásokat hozott és nehézségekbe ütközött, és milyen megoldások elképzelhetők utóbbiak enyhítésére, így folyamatosan vizsgáljuk a gyakorlatot. 

A VÉDŐKIJELÖLÉS ÉS –KIRENDELÉS GYAKORLATA AZ ÚJ BE.-BEN – PDF letöltés

Az Arsbonin megjelent cikkünk a védőkirendelésről itt olvasható.

 

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.