Az előzetes letartóztatás gyakorlatának fejlesztése Közép-Európában és a poszt-szovjet térségben (2011-2013) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság 2011 decemberében regionális kutatási projektet indított az előzetes letartóztatás közép-európai és poszt-szovjet térségbeli szabályozásának és gyakorlatának áttekintése és javítása érdekében. A 17 ország szabályozását és gyakorlatát feldolgozó kutatásban a Magyar Helsinki Bizottság helyi civil szervezetekkel működött együtt; a szervezet által jegyzett, a kutatás eredményeit összefoglaló tanulmányt a Budapesten 2012. november 29. és december 1. között megrendezett konferencián vitatták meg a projekt résztvevői, nemzetközi szakértők közreműködésével.

A projekt keretében készült angol nyelvű tanulmány itt letölthető: Promoting the Reform of Pre-Trial Detention in CEE-FSU Countries – Introducing Good Practices.

A tanulmány főbb megállapításait összefoglaló angol nyelvű anyag itt érhető el, a tanulmány orosz fordítása pedig innen tölthető le.

A projekt néhány olyan országban tovább folytatódott, ahol megfelelő potenciál mutatkozott a civil érdekérvényesítési tervek kidolgozására és megvalósítására. Emellett a Magyar Helsinki Bizottság további, a témához kapcsolódó kisebb projektek megvalósításához is hozzájárult a térségben.

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.