Civil Fórum a Miniszterelnökségen | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

2015. máj. 28.

Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár tegnap nyolc civil szervezettel – egyebek mellett jogvédő egyesületekkel és a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolító alapítványaival – találkozott a Miniszterelnökségen.

A „civil fórumon” megjelenő szervezetek már részvételükkel is jelezték: az elmúlt egy-másfél évben őket ért nyilvános támadások ellenére továbbra is nyitottak a jóhiszemű és konstruktív párbeszédre, a javaslattételre.

A találkozón a helyettes államtitkár megerősítette: jelenleg nincs kormányzati kezdeményezés a civil szektor jogszabályi környezetének megváltoztatására vagy új szabályozás bevezetésére. Ez a civilek egyetértésére talált, hiszen meglátásunk szerint a ma hatályos jogszabályi előírások kellő garanciákat adnak arra, hogy a szervezetek működése jól átlátható és elszámoltatható legyen.

Mindezen túlmenően az egyeztetésen szóba került még a civil szervezetek állami támogatásának kérdése, beleértve a  Strukturális Alapokhoz való hozzáférést is; valamint az Európai Uniós alapból biztosított támogatási programok kidolgozásában és nyomon követésében való civil részvétel megerősítésének fontossága. Elhangzott, hogy a szervezetek továbbra is várják, megismerhető, világosan tervezett és nyilvános legyen a kormány civilszektorral kapcsolatos stratégiája. A megbeszélés a folytatás kölcsönös ígéretével zárult.

Kiadják: Amnesty International Magyarország, Autonómia Alapítvány, Magyar Helsinki Bizottság, NaNE Egyesület, Ökotárs Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.