ÜGYVÉDKÉPZÉS – “GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNYEK ÁLDOZATAINAK KÉPVISELETE A HAZAI BÍRÓSÁGOK ÉS AZ EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGA ELŐTT” 2 | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ÜGYVÉDKÉPZÉS – “GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNYEK ÁLDOZATAINAK KÉPVISELETE A HAZAI BÍRÓSÁGOK ÉS AZ EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGA ELŐTT” 2

View Calendar
2016-03-04 09:00 - 2016-03-04 16:00
Budapest, Arany János utca 10, Magyarország Budapest, Arany János utca 10, Magyarország

A képzésre az “Increasing the capacity of law enforcement authorities to tackle racist crime, hate crime and homophobia through experiential learning (Experience Crime)” projekt keretén belül kerül sor. Célja, hogy esetjogi gyakorlatokon keresztül fejlessze a résztvevők képességeit és tudását a) a gyűlölet-bűncselekmények fogalmáról és felismeréséről és a releváns jogi eszközökről, b) a vonatkozó esetjogról, és c) a lehetséges sértetti képviselői stratégiákról.
Különös hangsúlyt kap a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak képviselete a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága előtt. Ennek érdekében a képzés egy különálló blokkja a strasbourgi bíróság előtti képviselettel, a kérelmek benyújtásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalók, valamint a strasbourgi bíróság gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos joggyakorlatának megvitatását is szolgálja.

A képzést a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai, dr. Fazekas Tamás és dr. Tóth Balázs tartják. A képzésen való részvétel ingyenes.

Időpont: 2016. március 4. péntek 9-16 óra
Helyszín: Aranytíz központ, Kislovag terem
1054 Budapest, Arany János utca 10. földszint

Jelentkezési határidő: 2016. február 24.

Jelentkezését várjuk a következő címen: eszter.kirs@helsinki.hu

 

EU

 

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.