Ingyenes jogi segítségnyújtás nemzetközi védelemre szorulóknak | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Bizottság szakszerű ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet biztosít a legtöbb olyan magyarországi helyszínen, ahol nemzetközi védelemre szoruló külföldieket helyeznek el vagy tartanak fogva.

A Magyar Helsinki Bizottság – 1998 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) partnerszervezeteként – több mint 5 000 menedékkérőnek nyújtott segítséget országos ügyvédhálózatán keresztül. A Bizottság szakszerű ingyenes jogi tanácsadást és képviseletet biztosít a legtöbb olyan magyarországi helyszínen, ahol nemzetközi védelemre szoruló külföldieket helyeznek el vagy tartanak fogva (menekülttáborokban, közösségi szállásokon és idegenrendészeti őrzött szállásokon). Ezen kívül a Bizottság rendszeresen véleményezi a bevándorlással és menekültüggyel kapcsolatos jogszabályalkotást, illetve értékeli, elemzi a kapcsolódó jogalkalmazást. A Bizottság jogi szaktanácsadással és származási országinformációval látja el ügyvédhálózatát, és emellett rendszeresen szervez képzéseket a hazai, európai és nemzetközi menekültügyi és migrációs jogszabályokról és gyakorlatról.

A 2011-ben 8 nyelven készült tájékoztató füzet kísérő nélküli kiskorúaknak itt letölthető.

Támogató: Európai Menekültügyi Alap Nemzeti Allokáció, Belügyminisztérium

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.