Büntető Törvénykönyv | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

Észrevételeink és javaslataink a Büntető Törvénykönyv módosításai kapcsán

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye az “új” Büntető Törvénykönyvről (2012. március 9.)
(Lásd még: Aránytalan szigor, alaptörvény-ellenes jogintézmények az új Btk. tervezetében)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a gyermekbarát igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó törvénytervezethez (2012. március 9.)

A Magyar Helsinki Bizottság és négy civil szervezet javaslatai a gyűlölet-bűncselekmények az “új” Büntető Törvénykönyvben való szabályozásáról (2012. március 6.)
(Lásd még: A gyűlölet-bűncselekmények szabályozásának módosítására van szükség, illetve: Új Btk.: lehetőség az előítéletből fakadó erőszak állami elítélésére)

A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért véleménye az egyes büntető vonatkozású törvények módosításáról szóló törvénytervezetről (2011. szeptember 14.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló kormány-előterjesztés kapcsán (2009. március 13.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/8875. számú törvényjavaslathoz (2009. március 2.)

A Magyar Helsinki Bizottság észrevételei a Büntető Törvénykönyv általános részének tervezetével kapcsolatban (2009. január 16.)

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet közös álláspontja a közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló T/6218. számú törvényjavaslatról (2008. szeptember 22.)

A Magyar Helsinki Bizottság véleménye a közrendet és a köznyugalmat veszélyeztető, valamint az igazságszolgáltatás működését zavaró jelenségek elleni hatékonyabb fellépés érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által közzétett munkaanyagról (2008. szeptember 8.)

A Magyar Helsinki Bizottság javaslatai a Büntető Törvénykönyv általános részének tervezetével kapcsolatban (2007. március 9.)

 

 

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.