Külföldiek Magyarországon – segédlet újságíróknak (2011) | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság Menekültek Világnapja alkalmából megjelentetett kiadványában a migráció és a menekültügy témájának szabatos bemutatásához kíván segítséget nyújtani újságírók számára.

A legtöbb bevándorló kínai, ugye? Létezik olyan, hogy „gazdasági menekült”? A külföldiek körében tényleg több a bűnöző? Mi a különbség a kiutasítás, a kitoloncolás és a kiadatás között? Tényleg rohamosan nő a Magyarországon élő külföldiek száma?

Az újságírók gyakran szembesülnek ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, amelyekre a magyar nyelven elérhető szakirodalom nem, vagy csak hosszas kutatás után ad választ.

A Magyar Helsinki Bizottság Menekültek Világnapja alkalmából megjelentetett kiadványában a migráció és a menekültügy témájának szabatos bemutatásához kíván segítséget nyújtani újságírók számára. A segédlet (ami egy 2009 hasonló kiadvány felújított változata) röviden és közérthetően bemutatja a migráció hátterében álló okokat, a migrációhoz és menekültügyhöz kapcsolódó alapvető fogalmakat, továbbá tények közlésével igyekszik eloszlatni a témához kapcsolódó leggyakoribb téveszméket.

Támogatta: Európai Integrációs Alap

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.