Lásd meg az embert! | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2016. szept. 23.

A népszavazás mögött meghúzódó álságos és veszélyes politika elutasításáért civilek és művészek szolidaritási akciót hirdettek a szeptember 30-ára a Kossuth térre. Kérik, hogy mindenki csatlakozzon a kezdeményezéshez, aki még képes meglátni a menekülőkben az embert, és minden gyűlöletpropaganda ellenére felismerni bennük az embertársait.

lásd meg az embert

A Lásd meg az embert! kampány és a szeptember 30-i Tanúságtétel c. művészeti performansz és demonstráció Alföldi Róbert, Horgas Péter, Schilling Árpád, valamint a TASZ, Magyar Helsinki Bizottság, Artemisszó Alapítvány, Migszol Csoport, AVM, Közélet Iskolája, EKINT, Krétakör Alapítvány közös kezdeményezése, melyet minden jóakaratú, szolidáris és együtt érző ember és zsevezet számára nyitott.

A kezdeményezők csütörtöki tájékoztatóján bejelentették az eseményt, és arra kérik a jóakaratú embereket és felelősen gondolkodó szervezeteket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz:

„Szeptember 30-ra demonstrációt szervezünk az emberséges Magyarországért. Hogy az embert lássuk végre és ne egy kartoték adatot. Ha Téged is zavar az embertelenedés, ha akarsz tenni ez ellen, akkor gyere el a térre. Gyere, és hívj annyi embert, amennyit csak tudsz. Legyünk sokan, ez a cél! Küldj videóüzenetet vagy selfiet a lasdmegazembert@gmail.com címre! Segíts nekünk, hogy együtt segíthessünk! Elsősorban magunkon, hogy ne ragadjunk bele az embertelenség cinikus mocsarába. Gyere! Hívj! Üzenj!"

A felhíváshoz csatlakozott a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület és a Kárpátok Alapítvány.

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1759775914291707/

A demonstráció rövid programja:

Időpont: 2016. szeptember 30.

Helyszín: Kossuth tér, a Nemzet Főtere

12 órától „Tanúságtétel” művészeti performansz és az „Aleppo” című mű elkészítése – közösségi alkotás a Kossuth téren

17:30-tól Gyülekezés a téren, a színpadon beszédek, zenei előadások

Attachments

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.