Menekültügyi képzések | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

A Magyar Helsinki Bizottság rendszeresen tart képzéseket többek között ügyvédeknek, menekültügyi döntéshozóknak, bíróknak, határőröknek, rendőröknek, szociális munkásoknak és joghallgatóknak.

A Magyar Helsinki Bizottság rendszeresen tart képzéseket többek között ügyvédeknek, menekültügyi döntéshozóknak, bíróknak, határőröknek, rendőröknek, szociális munkásoknak és joghallgatóknak. Az elmúlt években több mint száz képzés keretében a Bizottság több száz menekültügyi területen dolgozó szakembert képzett Magyarországon és külföldön (például Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Svédországban, Norvégiában és Oroszországban), számos különböző nyelven.

A menedékjog különböző területei mellett a Bizottság oktatási tevékenységi a következő témákra fókuszálnak: származási országinformáció kutatása és felhasználása bizonyítékként a menekültstátusz-meghatározásban, hontalanság a nemzetközi jogban és a gyakorlatban, családegyesítés, orvosi szakvélemények a menedékjogi eljárásban, idegenrendészeti fogvatatás, illetve a menekültügyi eljáráshoz való hozzáférés jogi aspektusai.

A Bizottság munkatársa az úttörő jellegű „Származási Országinformáció-kutatás (Researching Country of Origin Information)” nemzetközi távoktatási program társszerzője (www.coi-training.net). Szervezetünk meghívott szakértőként járul hozzá a Közös Európai Menedékjogi Távoktatási Program (European Asylum Curriculum) elnevezésű projekthez.

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.