Megjelent a Refugee Law Reader hatodik angol nyelvű kiadása | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

2012. ápr. 17.

Megjelent a Refugee Law Reader hatodik, angol nyelvű kiadása. A Reader ma már nemcsak angolul, hanem franciául, spanyolul és oroszul is elérhető.

Cases, Documents and Materials
http://www.refugeelawreader.org/

Megjelent a Refugee Law Reader hatodik, angol nyelvű kiadása.  A Refugee Law Reader a világ első átfogó, nemzetközi, internet-alapú menedékjogi tantervmodellje és szöveggyűjteménye. Első, 2004-es kiadása óta rendszeresen frissített „élő könyvként” tükrözi a nemzetközi menedékjog fejlődését és aktuális tendenciáit. A Reader ma már nemcsak  angolul, hanem franciául, spanyolul és oroszul is elérhető. A második francia nyelvű kiadás a legfrissebb angol kiadást tükrözi.

A Readert világszerte több mint  huszonötezren használták már az elmúlt évek során, egyetemi tanárok, jogászok, jogvédők és diákok egyaránt. A felkínált képzési és forrás-struktúra rugalmas, így minden oktatási és kutatási igényhez alakítható. A Reader tartalmazza a teljes aktuális nemzetközi joganyagot és annak tudományos értelmezését (jelenleg összesen mintegy ezer dokumentumot), ami teljes egészében lefedi egy akár 48 tanórás menedékjogi kurzus anyagát is. A szöveggyűjtemény külön európai, afrikai, ázsiai és latin-amerikai regionális fejezettel is rendelkezik.

Kiadó, koordinátor: Magyar Helsinki Bizottság

Szerkesztőbizottság: Maryellen Fullerton (főszerkesztő), Rosemary Byrne, Ekuru Aukot, Bhupinder Chimni, François Crépeau, Madeline Garlick, Elspeth Guild, Lyra Jakulevičienė, Nagy Boldizsár, Luis Peral, Jens Vedsted-Hansen

Támogató: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR)Európai Menekültügyi Alap Közösségi Allokáció

 

További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.