Filmjeink | Magyar Helsinki Bizottság

Filmeink a YouTube-on: https://www.youtube.com/user/HelsinkiBizottsag

Filmeink a Vimeo-n: http://vimeo.com/helsinkibizottsag

 

  • Nyitottak vagyunk

A Magyar Helsinki Bizottság csatlakozott a Nyitottak vagyunk mozgalom kampányához.

  • A te jogod, a mi hivatásunk

  • Bouba

Bouba és családja az ügyvédük segítségével azért küzd, hogy két kislányukat együtt nevelhessék Magyarországon. Ez a család utolsó esélye, hogy az apukát ne toloncolják ki. A Bevándorlási Hivatal döntésén múlik a család jövője.

  • Zia

Zia, a 18 éves afgán fiú a háború elől két éve teljesen egyedül menekült Magyarországra. Azóta iskolába jár, ismerkedik a matematikával és tökéletesen megtanult magyarul. Ziának a menekülteljárásban a Magyar Helsinki Bizottság nyújtott jogi segítséget.

A filmek megvalósításához szükséges pénzügyi támogatást az Ökotárs Alapítvány és a Svéd Nagykövetség biztosította. Köszönjük a film elkészítéséhez nyújtott segítséget a Cordelia Alapítványnak, az Ökumenikus Segélyszervezetnek, illetve a Református menekültmisszió munkatársainak, valamint a filmek készítőinek.

  • Kevesebb gyűlölet, több párbeszéd!
Fórum a gyűlölet-bűncselekményekről külföldiek és menedékkérők részvételével. Balassagyarmat, 2013. február 13. Készült a NEKI, a Háttér Társaság a Melegekért és a Magyar Helsinki Bizottság együttműködésében. A film készítését és a fórumot a CEE Trust támogatta.

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.