Sikeres volt a terézvárosi civil-rendőr konzultáció | Magyar Helsinki Bizottság
×

Sütik kezelése

ADÓSZÁMUNK: 19013983-1-42

2011. jún. 20.

A terézvárosi szervezetek és a helyben szolgáló rendőrök konzultációját május elejére szervezte meg a Helsinki Bizottság a kerületi kapitánysággal együttműködésben. Cél a rendőrök és a helyiek közötti bizalom megerősítése, a kommunikáció közvetlen csatornáinak erősítése volt. A várakozások szerint a rendszeres fórum középtávon javítja a rendőri munka hatékonyságát, hozzájárul a közbiztonság megerősítéséhez. A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy szükség van a folytatásra.

A terézvárosi fórumon olyan, a kerületet fokozottan érintő nehézségek azonosítására került sor, mint például a számos szórakozóhely jelenléte. Emellett az általános jelenségek, gyakorlatok is szóba jöttek, mint a jogsértések bejelentésének fontossága, az azokra adott esetenként elégtelennek tartott rendőri reakció, a gyalogos, biciklis szolgálat működtetése.

A fórumot megelőzően a helyi szervezetek sok kérdést, észrevételt küldtek, amelyekre kielégítő választ kaptak a felkészült rendőröktől. Az értékelések alapján a jelenlévők jelentős többsége fontosnak találta a konzultációt, illetve úgy látta, hogy szükség lenne hasonló fórumra a jövőben is: a válaszadók fele adott a fórum szükségességét firtató kérdésre maximális pontszámot.

 

A fórum résztvevői megbizonyosodhattak arról, hogy van lehetőségük a kapcsolatfelvételre, a közvetlen párbeszédre a rendőrökkel, hiszen az egyenruhások arról biztosították a helyi szervezeteket, hogy szívesen részt vesznek személyes megbeszéléseken, tematikus fórumokon. Tehát csupán a helyieken múlik, hogy élnek-e a lehetőséggel. Ezzel párhuzamosan természetesen a rendőrök számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kerületben vannak olyan erős bázissal rendelkező szervezetek, amelyekkel eredményesen lehet együttműködni a közbiztonság megerősítése érdekében.

A fórumról készült emlékeztetőben részletesen elemeztük a megtárgyalt kérdéseket, közöltük a résztvevői értékelés eredményét és fényképeket is közzétettünk.

Az emlékeztető letölthető innen.

 

 


További írások

magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.