Emberi jogi ügyeink
×

Sütik kezelése

Panaszt nyújtott be egy újságíró, akit feltartóztattak a rendőrök

Jámbor Andrást más újságírókkal együtt tartóztatták fel a rendőrök egy spontán tüntetésen március 15-én. Bár a Mérce tudósítója rögtön tájékoztatást kért, hogy mi fog történni vele, az intézkedők közül senki nem volt hajlandó válaszolni neki, és majd egy óráig tartott mire szabadulhatott. Jámbor most panaszt nyújtott be a Független Rendészeti Panasztestülethez személyi szabadsága jogellenes korlátozása miatt.

Tovább

Nem csak helyes, de törvényes is volt a Topház rémes viszonyainak feltárása

Tíz hónappal a gödi Topház szociális otthon körüli botrány kipattanása után az adatvédelmi biztos megállapította: nem volt törvénytelen, hogy az iszonyú állapotokat feltáró civil szervezet az ott élő fogyatékos emberekről fényképfelvételeket készített, és azokat felismerhetetlenné téve jelentésében publikálta. A Validity Alapítvány fellépése ugyanis az érintett lakók érdekét szolgálta.

Tovább

A „Nemzeti Konzultáció” ártott a Helsinki Bizottság megítélésének

A Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen indított személyiségi jogi perben a felperes Magyar Helsinki Bizottság bizonyítékként csatolta a Medián reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményeit. Ebből kiderül, hogy a „Nemzeti Konzultációnak” a civil jogvédő szervezetre vonatkozó állításai valóban negatív színben tüntetik fel az egyesületet.

Tovább
blog-grid

Kmetty Ágoston ügye

                           KMETTY ÁGOSTON KERESKEDŐ VOLT A MAGYAR HELSINKI BIZOTTSÁG ELSŐ ÜGYFELE, AKI PERT NYERT A STRASBOURGI BÍRÓSÁGON.

Tovább
blog-grid

Takács Flóra

        TAKÁCS FLÓRA TÜNTETÉST SZERVEZETT A KORMÁNYFŐI SZÓNOKLAT IDEJÉRE, DE A TÜNTETÉST A RENDŐRSÉG ÖNKÉNYESEN MEGAKADÁLYOZTA.

Tovább
blog-grid

Karlik Cintia

        A BUDAPEST PRIDE EGYIK SZERVEZŐJE NEM FOGADTA EL, HOGY CSAK KORDONOK KÖZÖTT VONULHATNAK, EZÉRT MÁS ÚTVONALRA TERELTE A TÖMEGET. MEGBÍRSÁGOLTÁK.

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.