Emberi jogi ügyeink
×

Sütik kezelése

A Helsinki Bizottság végrehajtást kezdeményezett a Fidesznél

Ugyan a Fidesz–MPSZ már kifizette az egymilliós kártérítést azokért a hamis állításokért, amelyekkel megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, de még nem kért bocsánatot a jogvédő egyesülettől. Pedig erre a pártot jogerős ítélet kötelezi több mint egy év óta. A civil szervezet most bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesznél.

Tovább

Kocsis Máté pert nyert, de emberi méltóságot sértett

Hiába a több száz egyetértő lájk, megosztás és a menekülőket mocskoló komment Kocsis Máté két évvel ezelőtti Facebook-bejegyzése alatt, a megismételt első fokú eljárásban elutasították a Magyar Helsinki Bizottság keresetét. A jogvédő szervezet annak kimondását kérte a bíróságtól, hogy a józsefvárosi polgármester zaklatta a menedékkérőket.

Tovább
blog-grid

BANDUR JÁNOS

        BANDUR JÁNOS KAMIONSOFŐRNEK A STRASBOURGI BÍRÓSÁG ÍTÉLT MEG KÁRTÉRÍTÉST JOGSÉRTŐ FOGVATARTÁSA MIATT.    A büntetlen előéletű Bandur János kamionsofőr Tatabányáról egy Budapest-környéki depóba vitt árut, amit ott át is adott.

Tovább
blog-grid

SZERT BOGLÁRKA

        Szert Boglárka irodavezető kiállt kollégái mellett, kirúgták, és a bíróságon kereste igazát. Sikerrel.

Tovább
blog-grid

Szász Barna

Szász Barna indexes újságírót 2012-ben a Milla tüntetésén verték meg szélsőségesek. A rendezvényről tudósított, mikor az ellentüntetők közül többen szidalmazták, lezsidózták és lökdösni kezdték. Erre a rendőrsorfal mögött állók is felfigyeltek, és kétszer is kérték a készenléti rendőröket, intézkedjenek. Ők azonban semmit sem tettek az újságíró védelmében. Az egyik hőzöngő később ököllel arcon ütötte Szász Barnát, akinek eltörött az orra.

Tovább
blog-grid

Renátó

13 hónapot ült előzetesben az a büntetlen előéletű, középiskolás fiú, aki a vád szerint két barátjával rávett egy kisfiút arra, hogy adja oda a pólóját az unokaöccsüknek. Ezért csoportos rablással gyanúsították meg, pedig a 2013 novemberi szembesítésen a sértett is azt mondta, hogy Renátó nem bántott és nem fenyegetett senkit. A bíróság eltiltotta attól is, hogy nyilatkozzon a sajtónak.

Tovább
magyar-helsinki-bizottsag

Támogasd te is
a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységét adód -val!

Segíts, hogy őrködhessünk
a demokrácia felett,
és hogy Magyarország továbbra is jogállam maradhasson.

Segítsd ügyvédeink munkáját, hogy továbbra is ingyenes jogi segítséget nyújthassanak azoknak, akiknek a hatóságok megsértették emberi jogait.